Tandblekning

Kliniken använder det väl dokumenterade och beprövade tandblekning materialet ”Opalescence tooth whitening systems”.

Vad är det som orsakar missfärgning på tänderna?
Många faktorer kan göra att tänderna förlorar sin lyster. En faktor är generna. Vissa människor bara har vitare tänder än andra. Andra faktorer kan vara rökning, mörka livsmedel och drycker (som kaffe, läsk, svart te och rödvin), ålder, läkemedel och tandolycksfall.

Hur går tandblekning till?
Peroxiden i det blekande ämnet bryts ned till små molekyler som rör sig inuti tandstrukturen. Där bryter de ned eventuella molekyler som orsakar tandmissfärgning.

Gör blekning tänderna sensibla?
Blekning kan ge upphov till sensibla tänder hos en del personer, men inte hos alla. Sensibilitet betyder inte att tänderna skadats. Sensibilitet är övergående och försvinner normalt ett par dagar efter att behandlingen avslutats.

Gör blekning tänderna svagare?
Nej! Blekning gör inte tänderna svagare. Tvärtom, materialet vi använder heter Opalescence™ tandblekningsgel vilket innehåller PF (P för kaliumnitrat, F för fluorid), vilket hjälper till att bibehålla emaljens hälsa under blekningsförfarandet.

Hur lång tid varar resultatet efter en tandblekning?
Tandblekningsresultatet brukar vara mycket stabilt, men livsstil, munhygien och matvanor gör att proceduren kan behöva upprepas regelbundet. Säkerheten hos de blekande ämnena gör att detta inte är något att oroa sig för.

Kosmetisk tandblekning
Vid den kosmetiska blekningen med Opalescence Go™ används förfyllda engångsskenor som bekvämt kan anpassa sig till alla munnar för en professionell tandblekning. Blekskenorna är förfyllda med gel och finns i smakerna Mint och Melon, och är effektiva och enkla att använda. Med Opalescence™ PF blekgel erbjuds professionell kosmetisk blekning som du gör bekvämt hemma. Gelen finns i smakerna Mint, Melon och Regular och tillförs tänderna i individuellt anpassade blekskenor som är särskilt gjorda för dig.

Medicinsk tandblekning
Tandmissfärgningar kan ha många orsaker. Om missfärgningen beror på sjukdom, olycksfall eller medicinsk behandling och kommer inifrån tanden ut i hårdvävnaderna behövs det särskilda medicinska strategier för att kunna utföra blekning, och särskilda produkter som används hos tandläkaren. Tala med oss om du har sådana missfärgningar för att finna det effektivaste sättet att ljusa upp tanden eller tänderna.

 

Utmärkt service, tydlig i diagnoser och reparationer. Trevligt bemötande. Fräscha lokaler. Lättillgängligt.

 

- Stefan Wahlstöm

Den bästa kliniken jag har besökt. Det börjar redan i entrén och väntrummet där man alltid möts av trevlig personal och mysig stämning med stearinljus.

 

- Chris Ahlgren

Mycket professionellt bemötande, omhändertagande och informativt om vad som behöver göras. Jag vill ge mina bästa rekommendationer!

 

- John B.

Rekommenderas starkt! Utomordentlig vård av kompetent personal i en lokal som erbjuder frihet från den typiska "klinikkänslan". Keep up the good work!

 

- Måns P.

VÅRA SAMARBETSPARTNER
-En garanti för dig!

Du ska känna Dig riktig Välkommen!

Vi är sakkunniga inom samtliga odontologiska områden så som cariologi, endodonti, parodontologi, protetik, oral patologi, bettfysiologi, pedodonti, ortodonti och kirugi (implantat).
Ring ossMaila oss