Skalfasader

Vad är en skalfasad? Skalfasader kan i vissa fall räknas under ”estetisk tandvård”.

En skalfasad är en mycket tunn porslins-ytterhölje som ”klistras” fast på utsidan av tänderna. Oftast behöver man slipa av ett tunt lager på den permanenta tanden.

Skalfasader används för att dölja spruckna, avslagna och missfärgade tänder, korrigera stora mellanrum mellan tänderna, korrigera en ojämn tandrad eller rätta till trångställda tänder. Fördelen med skalfasader är att man gör mycket mindre åverkan på tanden jämfört med en krona, dvs en vävnadsbesparande behandling.

Skalfasader tillverkas individuell hos ett laboratoriet, precis som en porslinskrona och ser fullständigt naturliga ut. De är gjorda så att det är omöjligt att se att det inte är dina egna riktiga tänder. De missfärgas inte heller av kaffe, te, rödvin etc.

De allra flesta väljer att göra en tandblekning före behandlingen. Detta beror på att skalfasader och kronor av olika slag inte kan blekas och vill man ha vitare tänder måste man bestämma sig för detta innan man påbörjar behandlingen.

Boka tid, information eller frågor

 

Utmärkt service, tydlig i diagnoser och reparationer. Trevligt bemötande. Fräscha lokaler. Lättillgängligt.

 

- Stefan Wahlstöm

Den bästa kliniken jag har besökt. Det börjar redan i entrén och väntrummet där man alltid möts av trevlig personal och mysig stämning med stearinljus.

 

- Chris Ahlgren

Mycket professionellt bemötande, omhändertagande och informativt om vad som behöver göras. Jag vill ge mina bästa rekommendationer!

 

- John B.

Rekommenderas starkt! Utomordentlig vård av kompetent personal i en lokal som erbjuder frihet från den typiska "klinikkänslan". Keep up the good work!

 

- Måns P.

VÅRA SAMARBETSPARTNER
-En garanti för dig!

Du ska känna Dig riktig Välkommen!

Vi är sakkunniga inom samtliga odontologiska områden så som cariologi, endodonti, parodontologi, protetik, oral patologi, bettfysiologi, pedodonti, ortodonti och kirugi (implantat).
Ring ossMaila oss